Vloerverwarming kosten – De prijs per m2

De kosten van vloerverwarming kunnen ver uiteenlopen, afhankelijk van meerdere factoren als; soort ondervloer, benodigd aantal vierkante meter, hoofd- of bijverwarming, elektrisch of watergedragen etc. 

We leggen de kosten van vloerverwarming helder aan je uit en gaan in op de verschillende soorten vloerverwarming, welke andere factoren verder nog van invloed zijn, we geven je handige tips en beantwoorden prangende vragen. 

Om een helder beeld te krijgen van de verschillende vloerverwarming kosten, is het handig om te weten welke soorten vloerverwarming er eigenlijk zijn. Ook kun je jouw kosten gemakkelijk, gratis en vrijblijvend berekenen. Zo weet je wat je kunt verwachten en kan je een weloverwogen keuze maken!

Bereken je kosten
Elektrische vloerverwarming vs watergedragen vloerverwarming

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Er zijn twee soorten vloerverwarming te onderscheiden, namelijk elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming. 

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming bestaat uit matten of kabels die onder de vloerbedekking worden gelegd en worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Het verwarmingssysteem warmt de vloer op, die op zijn beurt de lucht in de kamer verwarmt.

Dit type vloerverwarming is geschikt voor kleine ruimtes, zoals badkamers, en kan een goedkoper alternatief zijn voor watergedragen vloerverwarming.

De-vloerverwarmingbuis-leggen-in-de-droogbouw-vloerverwarming-plaat-van-R-Floorzz

Watergedragen vloerverwarming

Watergedragen vloerverwarming, werkt door middel van buizen die onder de vloer zijn geplaatst en zijn aangesloten op een centrale verwarmingsketel. Het verwarmingssysteem circuleert warm water door de buizen, waardoor de vloer en de kamer worden verwarmd.

Warmwater vloerverwarming is duurzamer en wordt vaak gebruikt als basis verwarmingssysteem voor het hele huis. Het kan echter duurder zijn in aanschaf en installatie dan elektrische vloerverwarming.

Wil jij weten waar je aan toe bent?

Bereken je kosten

Maar als elektrische vloerverwarming goedkoper is in aanschaf dan watergedragen, waarom zou je dan toch kiezen voor watergedragen vloerverwarming? 

  • Goedkoper in gebruik: Over het algemeen zijn de gebruikskosten van watergedragen vloerverwarming goedkoper dan van elektrische vloerverwarming.

 

  • Energie-efficiëntie: Water heeft een hogere warmtecapaciteit dan elektriciteit, wat betekent dat het water minder energie verbruikt om een ​​ruimte te verwarmen dan elektriciteit. Daarom is watergedragen vloerverwarming over het algemeen energiezuiniger dan elektrische vloerverwarming. 

 

  • Geschikt voor grotere ruimtes: Watergedragen vloerverwarming is meer geschikt voor grotere ruimtes, omdat het gemakkelijker en efficiënter is om warmte te verspreiden over grotere oppervlakten. Vanaf een oppervlakte van ongeveer 25 m² is watergedragen vloerverwarming goedkoper.

 

  • Duurzaamheid: Watergedragen vloerverwarming is duurzamer en gaat langer mee dan elektrische vloerverwarming. Het is ook beter voor het milieu vanwege de lagere energiebehoefte. Bij R Floorzz maken we onze vloerverwarmingsplaten ook nog eens van duurzame materialen!

 

  • Flexibiliteit: Een watergedragen systeem kan worden aangesloten op verschillende soorten warmtebronnen, zoals een conventionele cv-ketel, een zonneboiler of een warmtepomp. Dit geeft meer flexibiliteit bij de keuze van een duurzame verwarmingsoplossing.

 

  • Vloerkoeling: Je kunt ook koelen met watergedragen vloerverwarming als je gebruik maakt van een warmtepomp!
Wat kost vloerverwarming?

Wat kost vloerverwarming?

De kosten van vloerverwarming zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals het aantal m², wat voor soort vloerverwarming je wilt en je persoonlijke (woning) situatie. Om een goed beeld te kunnen vormen, gaan we eerst in op de soorten vloerverwarming en hun prijs. Hierna zetten we de informatie overzichtelijk in een tabel. 

Wat kost vloerverwarming nat systeem?

De kosten van vloerverwarming nat systeem zijn gemiddeld ongeveer € 15 – € 35 per m², dit is inclusief btw. Een nat systeem is samen met het infrezen een van de goedkopere opties. Wel is er een nadeel bij vloerverwarming nat systeem, zoals de ruime opbouwhoogte en lange droogtijd. Ook zijn de kosten erg afhankelijk van de manier waarop de vloerverwarming wordt aangelegd.

Bereken je kosten
wat-kost-droogbouw-vloerverwarming

Wat kost vloerverwarming infrezen?

De kosten van vloerverwarming infrezen bedragen gemiddeld € 30 – € 60 per m², ook deze prijs is inclusief btw. Deze prijs is dan wel inclusief de kosten van het dichtzetten van de sleuven van de vloer. Bij infrezen is het wel belangrijk dat de ondervloer hiervoor geschikt is, het gangbaarste is een zand-/cementdekvloer.

Wat kost droogbouw vloerverwarming?

De prijs van droogbouw vloerverwarming bedraagt ongeveer € 100 – € 150 per m², inclusief btw. Droogbouw vloerverwarming wordt gelegd via vloerverwarming platen. Het is mogelijk om in deze vloerverwarming platen te frezen, maar bij R Floorzz zijn ze voorgefreesd ook beschikbaar. In de video hieronder vertellen we je meer over het R Floorzz droogbouw systeem. 

Video screenshot

Wat kost elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming kost gemiddeld zo’n € 75 – € 115 per m², inclusief btw. 

Kleinere ruimtes worden hier vaak mee verwarmd, omdat grotere ruimtes al snel prijzig worden. Dit is dan ook de reden dat het vooral gebruikt wordt als bijverwarming en niet als hoofdverwarming. 

Gemiddelde kosten vloerverwarming per m²

In de tabel hieronder hebben we geprobeerd de kosten zo accuraat mogelijk weer te geven, maar dit blijft ter indicatie. De daadwerkelijke kosten van vloerverwarming zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. 

Soort vloerverwarmingVloerverwarming kosten per m²Vloerverwarming kosten 50 m²Vloerverwarming kosten 100 m²
Vloerverwarming nat systeem€ 14 – € 35€ 700 – 1750€ 1400 – € 3500
Vloerverwarming infrezen€ 34 – € 38€ 1900€ 3400
Droogbouw vloerverwarming€ 105 – € 112€ 5600€ 10500
Elektrische vloerverwarming€ 75 – € 95€ 4750€ 7500

Vloerverwarming is een aantrekkelijke optie als je comfortabel wilt wonen en energiekosten wilt besparen. Daarbij is het logisch dat je vooraf een inschatting wilt kunnen maken over jouw specifieke situatie. 

R Floorzz heeft een revolutionair nieuw vloerverwarming droogbouw systeem ontwikkelt en produceert dit in eigen fabriek.

Klik hier om meer te lezen over de R Floorzz vloerverwarming platen.

Daarbij biedt R Floorzz ook de mogelijkheid om de vloerverwarming voor je in te frezen.

Om een goed beeld te krijgen, kun je vrijblijvend een kostenberekening voor vloerverwarming specifiek voor jouw situatie laten uitvoeren door een specialist van R Floorzz. 

Bereken je kosten

Welke factoren beïnvloeden de prijs van vloerverwarming?

De prijs van vloerverwarming wordt beïnvloed door welke soort vloerverwarming er gekozen wordt en hoe deze wordt aangelegd. De volgende factoren spelen ook een rol:

  • Hoofd- of bijverwarming
  • Het aantal vierkante meters (m²)  
  • Welke bovenlaag afwerking er gebruikt wordt
  • Is er geluidsreductie nodig? 

Kosten vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer de vloerverwarming wordt aangelegd als hoofdverwarming is het verstandig te kiezen voor buis diameter 16 mm. Daarnaast adviseren wij de hart-op-hartafstand van de vloerverwarmingsbuis in de vloer niet breder dan 120 mm aan te leggen. Het is raadzaam om iedere ruimte apart te kunnen bedienen. Dit betekent dat je meerdere groepen nodig hebt en zorgt dat deze groepen niet overlappen in andere ruimtes.

Kosten vloerverwarming als bijverwarming

U wilt graag warme voeten, maar ook gebruik blijven maken van de radiatoren? Dat kan met de vloerelementen van R Floorzz. Hierbij is de hart-op-hart afstand minder van belang, maar het moet wel aangenaam zijn. Daarom adviseren wij u goed te beoordelen wat uw wensen zijn voor het verwarmen van de ruimtes en ook rekening te houden met mogelijke toekomstplannen.

Het aantal vierkante meters (m²)

Natuurlijk is de uiteindelijke prijs van vloerverwarming afhankelijk van het aantal vierkante meters wat gelegd moet worden. Over het algemeen is de vuistregel: hoe groter het te leggen oppervlak, hoe lager de prijs per m².

Welke bovenlaag afwerking wordt er gebruikt?

Steeds vaker is egaliseren op de vloerelementen mogelijk. Hierdoor zijn zo goed als alle soorten decoratieve vloeren te installeren op de R Floorzz vloerelementen. Het is belangrijk om vooraf te weten wat je wensen zijn, zodat we je van het juiste advies kunnen voorzien voor de afwerking.

Laat je het uitvoeren door een stoffeerder? Laat hen dan zorgen voor het afsmeren en egaliseren van de R Floorzz vloerelementen.

Is er geluidsreductie nodig?

In sommige gevallen is geluidsreductie nodig, of soms wenselijk. Het kan ook zijn dat dit vereist wordt vanuit bijvoorbeeld een VvE. In deze gevallen is dit goed op te lossen door bijvoorbeeld geluiddempende isolatie toe te voegen.

Wilt u een weloverwogen keuze maken?

vloerverwarming-droogbouw-amsterdam

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer de vloerverwarming wordt aangelegd als hoofdverwarming is het verstandig te kiezen voor buis diameter 16 mm. Daarnaast adviseren wij de hart-op-hartafstand van de vloerverwarmingsbuis in de vloer niet breder dan 120 mm aan te leggen. Het is raadzaam om iedere ruimte apart te kunnen bedienen. Dit betekent dat je meerdere groepen nodig hebt en zorgt dat deze groepen niet overlappen in andere ruimtes.

Bereken je kosten
vloerverwarming-kosten-per-m2-berekenen

Vloerverwarming als bijverwarming

U wilt graag warme voeten, maar ook gebruik blijven maken van de radiatoren? Dat kan met de vloerelementen van R Floorzz. Hierbij is de hart-op-hart afstand minder van belang, maar het moet wel aangenaam zijn. Daarom adviseren wij u goed te beoordelen wat uw wensen zijn voor het verwarmen van de ruimtes en ook rekening te houden met mogelijke toekomstplannen.

Het aantal vierkante meters (m²)

Natuurlijk is de uiteindelijke prijs van vloerverwarming afhankelijk van het aantal vierkante meters wat gelegd moet worden. Over het algemeen is de vuistregel: hoe groter het te leggen oppervlak, hoe lager de prijs per m².

Welke bovenlaag afwerking wordt er gebruikt?

Steeds vaker is egaliseren op de vloerelementen mogelijk. Hierdoor zijn zo goed als alle soorten decoratieve vloeren te installeren op de R Floorzz vloerelementen. Het is belangrijk om vooraf te weten wat je wensen zijn, zodat we je van het juiste advies kunnen voorzien voor de afwerking.

Laat je het uitvoeren door een stoffeerder? Laat hen dan zorgen voor het afsmeren en egaliseren van de R Floorzz vloerelementen.

Is er geluidsreductie nodig?

In sommige gevallen is geluidsreductie nodig, of soms wenselijk. Het kan ook zijn dat dit vereist wordt vanuit bijvoorbeeld een VvE. In deze gevallen is dit goed op te lossen door bijvoorbeeld geluiddempende isolatie toe te voegen.

vloerverwarming platen laten leggen

Wat zijn de kosten van vloerverwarming zelf leggen vs. vloerverwarming laten leggen?

R Floorzz kan zeer goede prijzen bieden omdat het direct vanuit de eigen fabriek geleverd en gelegd kan worden. Dit is zowel interessant voor de mensen die de vloerverwarming zelf willen leggen als de mensen die het willen laten leggen.

Kosten vloerverwarming zelf leggen

De kosten om zelf vloerverwarming te leggen beginnen bij R Floorzz € 60,44 per m² inclusief btw.

Hier hebben we het over een totaalpakket dat bestaat uit R Floorzz Mono vloerelementen, vloerverwarmingsbuis, standaard-verdeler en aansluitkoppelingen. Natuurlijk hebben wij ook genoeg andere pakketten en oplossingen. Ben jij hier benieuwd naar?

Neem dan via onderstaande knop contact op en we helpen je zo snel mogelijk aan een voor jou ideaal pakket, of kijk direct zelf op de webshop van R Floorzz.

Ga naar de webshop
wat-kost-vloerverwarming-laten-leggen

Kosten vloerverwarming laten leggen

De kosten als je vloerverwarming wilt laten leggen, beginnen bij R Floorzz vanaf € 34,- per vierkante meter. Dit is de prijs voor het infrezen in een zand-/cementdekvloer. Wil je een droogbouw vloerverwarming laten leggen door de professionals van R Floorzz? Dat kan natuurlijk ook. Deze prijs begint bij R Floorzz vanaf € 105,- per m². Je wordt dan volledig ontzorgd en R Floorzz monteert je vloerverwarming op een houten ondervloer

Kun je kosten besparen met vloerverwarming?

Ja, je kunt kosten besparen met vloerverwarming. De gemakkelijkste manier met kosten besparen is het zelf leggen van je vloerverwarming, omdat je dan niet de uren betaalt. Maar, let er hier wel bij op dat je eventuele fouten voorkomt, dan kan het op de lange termijn toch duurder uitvallen.

Ook kun je kosten besparen door te combineren met een vloerverwarming en een warmtepomp. Op die manier kun je zelfs je vloer koelen en bespaar je dus de kosten van een eventuele airco.

Een van de andere vele voorbeelden hoe je bespaart, is via je maandelijkse kosten. Wanneer je minder energie hoeft te verbruiken om je huis te verwarmen.

Is vloerverwarming zuinig?

Ja, vloerverwarming is zuinig. Vooral in combinatie met een goede isolatie, warmtepomp en zonnepanelen. 

Daarnaast verwarm je energiezuinig jouw woning doordat je meer verwarmt op een constante manier. 

Ben jij ondertussen ook overtuigd dat R Floorzz jou kan helpen met vloerverwarming en vraag je liever direct een offerte op? Gebruik dan de knop hieronder!

Vraag offerte aan

Veelgestelde vragen

Is vloerverwarming duur in gebruik?

Wat is zuiniger, vloerverwarming of radiatoren?

Kan de vloerverwarming uit in de zomer?

Hoe stook je het zuinigst met vloerverwarming?

De 7 tips wanneer je vloerverwarming laat installeren

Download hier onze 7 tips wanneer je overweegt vloerverwarming te laten installeren

Bereken je kosten Vraag offerte aan Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail