Vloerverwarming en een warmtepomp. Hoe combineer je deze het beste?

Natuurlijk is een warmtepomp aan te sluiten op een klassiek verwarmingssysteem. Ga je echter je nieuwe vloerverwarming aansluiten op je warmtepomp zal het rendement van je warmtepomp serieus gaan toenemen. Dit komt door het gegeven dat de temperatuur van de vloerverwarming rond de 35 graden Celsius ligt. 35 graden is een relatief lage temperatuur. Door die relatief lage temperatuur is de combinatie met je warmtepomp ideaal. Deze werkt namelijk het optimaalst als de temperatuur van het afgiftesysteem relatief laag ligt. 

Hou er wel rekening mee dat niet alle typen geschikt zijn voor de combinatie met jouw vloerverwarming. Zogenaamde lucht-lucht warmtepompen zijn niet te combineren met jouw vloerverwarming. Uiteraard kan R Floorzz hier meer informatie over geven, maar je kunt ook al jouw vragen stellen aan de leverancier. 

Wat zijn de grootste voordelen van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp: 

  • Zeer laag energieverbruik 
  • Hoog rendement 
  • Geen radiatoren nodig 
  • Milieuvriendelijk (aanzienlijk lagere CO2-uitstoot) 
  • Comfortabele warmte 
  • Koelen is ook mogelijk 
  • Aanzienlijke terugverdiencapaciteit 
  • Waarde vermeerderend voor je woning

Om het rendement van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp nog verder te vergroten adviseert R Floorzz om jouw huis (nog) beter te isoleren. Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte binnen en de kou buiten. 

R Floorzz werkt samen met de beste warmtepomp leveranciers. Het resultaat: perfect werkende vloerverwarming en warmtepomp met alle voordelen voor jou als gebruiker. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan rustig contact op met Mark van der Steen op 0342-760200 of mark@rfloorzz.nl 

Over R Floorzz: 

R Floorzz is dé specialist in oplossingen voor vloerverwarming op iedere ondergrond, met speciale aandacht voor vloerverwarming op houten ondervloer. R Floorzz wordt door kenners omschreven als het beste droogbouwsysteem van Nederland.  

Bereken je kosten Vraag offerte aan Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail