R Floorzz Vloerverwarming platen

RFloorzz_vloerverwarming_platen

R Floorzz vloerverwarming platen zijn prefab droogbouw vloersystemen voor vloerverwarming. De R Floorzz vloerverwarming platen zijn speciaal ontwikkeld voor een efficiënte verwerking van vloerverwarming in de renovatie, transformatie en prefab bouw. R Floorzz vloerverwarming platen zijn sterk, drukvast, brandwerend en warmte accumulerend.

Door de verschillende patronen en mogelijkheid voor verschillende buisdiktes is er voor ieder installatietype een oplossing. R Floorzz is geschikt voor alle buisdikte vloerverwarming en is geschikt voor Laag Temperatuur Verwarming (LTV) installaties.

Door onze eigen kantoor en productie in Nederland zijn wij flexibel en denken we graag mee over uw wensen. Ook is het ook mogelijk om maatwerk te leveren voor uw specifieke project of integratie in uw eigen systemen.

De voordelen van R Floorzz vloerverwarming platen

R Floorzz vloerverwarming platen zijn uniek en speciaal ontwikkeld voor een efficiënte verwerking van vloerverwarming in renovatie-, prefab-, chalet- en transformatiebouw. Wat zijn de voordelen van het R Floorzz vloerverwarming droogbouw systeem: 

 • Geschikt voor alle ondervloeren;
 • Ideaal voor vloerverwarming op constructieve vloeren anders dan standaard;
 • Kant-en-klaar geleverd inclusief verwarmingsbuizen en Gietmassa;
 • Kiezen voor zelf monteren of laten monteren door onze monteurs;
 • Montage mogelijk in heel Nederland;
 • Lage opbouw;
 • Snel te monteren;
 • Veilig en energiezuinig. 

R Floorzz vloerverwarming is toepasbaar op iedere ondergrond. Bij de montage van R Floorzz vloerverwarming platen is rekening gehouden met zo min mogelijk freeswerk en zo kort mogelijke droogtijd. Hierdoor is het mogelijk een woning in één dag te voorzien van een complete vloerverwarming. 

Alle producten van R Floorzz worden geproduceerd in Nederland. De vloerelementen worden gemaakt in onze eigen fabriek in Barneveld. R Floorzz vloerverwarming platen zijn beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: 

 • Mono vloerverwarming platen;
 • Duo / estrich vloerverwarming platen. 

De mono vloerelementen bestaan uit één homogene plaat en de duo vloerelementen uit twee platen. Waar nodig met de toevoeging van een plaat houtvezel of minerale wol. Deze estrich vloerverwarming platen zijn ook leverbaar is contactgeluid reducerende geïsoleerde vloerplaten.  

Voor een uitgebreidere toelichting op de Mono en Duo vloerelementen, bekijk hieronder wat deze twee verschillende elementen van elkaar onderscheidt en wat de verschillende toepassingsgebieden zijn. 

Mono vloerverwarming platen

R Floorzz Mono vloerverwarming platen zijn prefab droogbouw vloersystemen voor vloerverwarming. Het R Floorzz Mono vloerelement bestaat uit één R Floorzz plaat met brandklasse A1. De R Floorzz vloerverwarming platen zijn speciaal ontwikkeld voor een efficiënte verwerking van vloerverwarming in de renovatie, transformatie en prefab bouw.

R Floorzz Mono vloerelementen zijn sterk, drukvast, brandwerend en warmte accumulerend. Door de verschillende te frezen patronen en mogelijkheid voor verschillende buisdiktes is er voor ieder installatietype een oplossing. R Floorzz is geschikt voor alle buisdiktes tot 16 mm buis. Hierdoor is R Floorzz zeer geschikt voor Laag Temperatuur Verwarming-installaties. 

Toepassing
De R Floorzz Mono vloerverwarming platen worden toegepast op hout waar het vloerelement bevestigd kan worden aan de onderconstructie in bijvoorbeeld chalets, woningen met renovatievloeren en houtskeletbouw. 

Bereken je kosten
Vloerverwarming uit eigen fabriek

Duo / estrich vloerverwarming platen

R Floorzz Duo vloerverwarming platen zijn speciaal ontworpen voor het upgraden van oude vloeren in de renovatie en transformatie bouw. Daarbij zijn ze zeer geschikt voor het installeren van vloerverwarming en wordt gelegd als zwevende ondervloer.

Het Duo vloerelement is specifiek geschikt voor renovatie van oude vloeren of vloeren waar een gering gewicht, een lage opbouwhoogte en drukvastheid een belangrijke rol spelen.

Het R Floorzz Duo vloerverwarming platen bestaat uit twee R Floorzz platen met een brandklasse A1. Ze worden fabrieksmatig aan elkaar verlijmd met een liplas van 50 mm. Het R Floorzz estrich Duo vloerelement kan desgewenst aan de onderzijde fabrieksmatig worden voorzien van (diverse soorten) isolatiemateriaal voor aanvullende wensen en eisen die worden gesteld aan de vloer. Denk daarbij aan bijvoorbeeld goede contact geluidsisolerende, brandwerende of thermische eigenschappen. Wij kunnen voor jouw project geïsoleerde vloerplaten maken.

Toepassing
Estrich Duo vloerverwarming platen van R Floorzz worden toegepast in gebouwen met verschillende ondervloeren waar een geluidsvraagstuk is en een brandeis van 60 minuten (EI) wordt gevraagd.

Daarnaast zijn Estrich Duo vloerelementen uitermate geschikt om te verwerken op egalisatiekorrels. Deze worden toegepast bij bijvoorbeeld oneffenheden in de vloer of schuin aflopende vloeren. 

Bereken je kosten
Vloerverwarming Arnhem
Vloerverwarming Veenendaal
Vloerverwarming kosten
Vloerverwarming Almere

Keurmerken

R Floorzz vloerverwarming platen zijn gemaakt van een speciaal ontwikkeld plaatmateriaal dat exclusief wordt gebruikt voor en door R Floorzz. Zowel de gefreesde plaat als de dekplaat zijn van hetzelfde exclusieve materiaal.

Dit materiaal kent meerdere eigenschappen die uitermate geschikt zijn voor een hoogwaardig vloerelement. Ons exclusieve materiaal:

 • Is stootvast;
 • Kan tegen een spat water;
 • Heeft een hoge puntbelasting en druksterkte;
 • Heeft een goede geleiding, verdeling en accumulatie van energie;
 • Is van gering gewicht vergeleken met gips.

R Floorzz vloerverwarming platen laten zich gemakkelijk zagen, nieten en schroeven. Losse platen met een kleinere diktemaat dan 12 mm kunnen zelfs met een stanleymes op maat worden gemaakt.

De R Floorzz vloerplaten hebben uitstekende eigenschappen voor verwarming en koeling van uw vloer.

Daarnaast hebben de R Floorzz vloerelementen de volgende keurmerken:

Maak een afspraak

BRANDWERENDHEID

R Floorzz vloerverwarming platen zijn breed toepasbaar en hebben goede brandwerende eigenschappen.  

R Floorzz vloerverwarming platen zijn getest bij Efectis en zijn onbrandbaar volgens brandklasse A1 (NEN 13501-1). Het gemonteerde R Floorzz vloersysteem (inclusief buis) met gietmassa of dekplaat is 60 minuten brandwerend, wat betekent dat u aan de meest gestelde normen voldoet. 

De brandwerendheid van R Floorzz is beoordeeld van boven naar beneden. Deze methode wordt vooral gevraagd in appartementen en andere bouwprojecten zoals houtskelet. Hiermee monteert u met het R Floorzz vloersysteem een gedegen maar vooral veilig systeem. 

U hoeft geen extra aanpassingen te doen om de brandwerendheid van boven naar beneden, maar alleen R Floorzz maar toe te passen zoals het bedoeld is. 

GELUIDSREDUCTIE

Regelmatig krijgen we de vraag of wij net zo’n goed product hebben als gips gebonden producten. Het antwoord hierop is duidelijk: ‘Ja, dat hebben wij’. 

De R Floorzz Estrich Duo vloerverwarming platen met houtvezelplaat hebben een geluidsreductie van 10 dB contactgeluid en 15 dB luchtgeluid. Hiermee is de geluidswerendheid van R Floorzz Estrich Duo vloerelementen beter dan vele andere oplossingen met gips in combinatie met vloerverwarming. 

Met R Floorzz Estrich Duo vloerelementen is het niet nodig om voor contactgeluidreductie het plafondsysteem aan te passen in tegenstelling tot vele andere oplossingen. 

Voor het reduceren van luchtgeluid is het belangrijk dat de vloer goed afgesloten wordt. Dit kunt u doen met onze R Floorzz vloerverwarming platen. Wij adviseren u voor reductie van luchtgeluid meer voorzieningen te treffen in uw woning of werkomgeving.

WARMTE ACCUMULATIE

De R Floorzz Estrich Duo vloerverwarming platen hebben een hoge opslagcapaciteit voor energie. Daardoor heeft de vloer een hoog comfort als het gaat om spreiding van de warmte. Warmteaccumulatie betekend ‘het opslaan van energie in een medium’. Het doel is deze energie op een later tijdstip weer af te staan. Het hoofddoel van warmteaccumulatie is om bij te dragen aan een energiezuinig gebouw.  

Warmteaccumulatie is dus een proces. Een proces van opslaan en afstaan van energie. De R Floorzz Estrich Duo vloerverwarming platen hebben een groot accumulerend vermogen in vergelijk met gipsachtige plaatmaterialen. Dit vermogen is helemaal groot vergeleken met synthetische materialen zoals EPS en XPS en de daarbij horende warmtegeleidende metalen vleugel lamellen. Deze laatstgenoemde materialen hebben weliswaar een hoge geleiding, maar bijna geen accumulerend vermogen. 

De warmtecapaciteit van de R Floorzz Duo vloerelementen is 1501 kJ/m3∙K. De opslag en afgifte capaciteit van energie van de R Floorzz Duo vloerelementen is daarmee 10 à 15% hoger dan andere materialen die verkrijgbaar zijn voor hetzelfde toepassingsgebied in de vloer- en wandverwarming in de droogbouw vloerverwarming. Een hogere opslagcapaciteit en daarmee een hogere capaciteit om energie gelijkmatig af te staan op de plek waar dat nu juist de bedoeling is, geeft aanzienlijk meer comfort in uw woon-, leef- of werkomgeving. 

DRUKSTERKTE

De R Floorzz Estrich Duo vloerverwarming platen hebben een hoge drukvastheid. In vergelijking met andere materialen voor ondervloeren zoals gipsvezelplaten of synthetische materialen zoals EPS of XPS zijn de R Floorzz waarden in drukvastheid veel hoger en daardoor hoogwaardiger voor uw vloer.  

Ter vergelijking: gips gebonden vloerplaten hebben een gemiddelde oppervlakte hardheid tussen de 13 en 15 mm. R Floorzz Estrich Duo vloerverwarming platen hebben een oppervlakte hardheid van 6 – 6.5 mm volgens de NEN 520. De Brinell hardheid van het R Floorzz materiaal bedraagt 48N/mm2. Bij gipsvezelplaat is dit 30N/mm2.  

R Floorzz Estrich Duo vloerverwarming platen zijn hierdoor bijna tweemaal zo sterk vergeleken met andere materialen. Een belangrijke en waardevolle eigenschap voor een vloer waar dagelijks op wordt geleefd en/of gewerkt.

Voordelen bij verwerking in het kort

 • Droogbouw systeem, minder wachttijd
 • Zeer geschikt voor renovatie, prefab en transformatie projecten
 • Geschikt voor houten vloeren op begane grond maar ook verdiepingsvloeren
 • Minder freeswerk op de bouwplaats
 • Minder stof op de werkplek
 • Lage opbouwhoogte
 • Geschikt voor 14 mm en 16 mm vloerverwarmingsbuis
 • Grotere verwarmingsgroepen, minder verdelers

Droogbouw systeem, minder wachttijd

R Floorzz vloerelementen legt u direct op de ondervloer en kunt u afdekken met de R Floorzz dekplaat. Door gebruik te maken van de dekplaat kunt u direct beginnen met het leggen van uw decoratieve vloer.

Uw decoratieve vloeren leverancier dient de vloer altijd met eigen vakkennis te controleren alvorens de decoratieve vloer wordt verwerkt.

Zeer geschikt voor renovatie, prefab en transformatie projecten

R Floorzz vloerelementen zijn prefab droogbouw vloersystemen voor vloerverwarming. De R Floorzz vloerelementen zijn speciaal ontwikkeld voor een efficiënte verwerking van vloerverwarming in de renovatie, transformatie en prefab bouw.

Geschikt voor houten vloeren op begane grond maar ook verdiepingsvloeren

R Floorzz vloerelementen zijn prefab droogbouw vloersystemen voor vloerverwarming. Met R Floorzz mono en duo vloerelementen kunt u direct beginnen met het installeren van vloerverwarming. U hoeft niet meer in deze platen te vrezen of uw ondergrond te bewerken om de vloerverwarming aan te leggen.

Minder freeswerk op de bouwplaats

Door de verschillende patronen en mogelijkheid voor verschillende buisdiktes is er voor ieder installatietype een oplossing. R Floorzz vloerelementen worden aangeleverd in verschillende patronen, waardoor u met een legplan zonder te vrezen uw vloerverwarming kunt installeren. R Floorzz is geschikt voor tot 16 mm. buisdiktes.

Minder stof op de werkplek

Doordat R Floorzz in de fabriek wordt gefreesd en op de bouwplaats wordt aangeleverd met verschillende patronen is het nagenoeg niet nodig om te vrezen. Het is enkel nodig om de R Floorzz in slepend verband te leggen, waardoor u een aantal platen dient te zagen.

Lage opbouwhoogte

R Floorzz kent een opbouwhoogte vanaf 31 mm. Deze opbouwhoogte is laag in vergelijking met leveranciers van vloerverwarmingselementen.

Geschikt voor 14 mm en 16 mm vloerverwarmingsbuis

Door de verschillende patronen en mogelijkheid voor verschillende buisdiktes is er voor ieder installatietype een oplossing. R Floorzz is geschikt voor tot 16 mm. buisdiktes. Hierdoor is R Floorzz zeer geschikt voor Laag Temperatuur Verwarming (LTV) installaties.

Grotere verwarmingsgroepen, minder verdelers

R Floorzz is geschikt tot buisdikte 16 mm. Door gebruik te maken van grotere diameter buizen heeft u minder groepen nodig en mogen deze groter zijn dan bijvoorbeeld gebruik te maken van diameter 12 mm. buizen.

Voordeel product eigenschappen in het kort

 • Tot 15% hogere energie opname en afgifte
 • Dubbele oppervlakte hardheid conform EN 520
 • Brandklasse A1 conform EN13501-1
 • Tot 60 minuten brandwerend
 • Tot 10dB contact geluid isolerende oplossingen
 • Geschikt voor Laag Temperatuur Verwarmingsinstallaties

Tot 15% hogere energie opname en afgifte

De warmte afgifte van de R Floorzz vloerelementen hebben door de unieke eigenschappen een uitstekende warmte afgifte en zijn erg geschikt voor Laag Temperatuur Verwarming (LTV). De afgifte wordt vaak per m² aangeduid. De afgifte van de diverse R Floorzz systemen ligt ongeveer tussen de 86 en 160 Watt per m². De uiteindelijke afgifte is afhankelijk van uw installatie en isolatie van uw woning of gebouw.

Dubbele oppervlakte hardheid conform EN 520

De R Floorzz vloerelementen hebben een hoge drukvastheid. In vergelijking met andere materialen voor ondervloeren zoals gipsvezelplaten of synthetische materialen zoals EPS of XPS zijn de R Floorzz waarden in drukvastheid veel hoger en daardoor hoogwaardiger voor uw vloer. Ter vergelijking: gips gebonden platen of elementen hebben een gemiddelde oppervlakte hardheid van tussen de 13 en 15mm. R Floorzz vloerelementen hebben een oppervlakte hardheid van 6 – 6.5mm volgens de EN 520. De Brinell hardheid van het R Floorzz materiaal bedraagt 48N/mm², bij gipsvezelplaat is dit maar 30N/mm². R Floorzz vloerelementen zijn hiermee bijna twee maal zo sterk ten opzichte van andere materialen. Een belangrijke eigenschap voor een vloer waar dagelijks op wordt geleefd en of gewerkt.

Brandklasse A1 conform EN13501-1

R Floorzz vloerelementen zijn onbrandbaar en hebben hierdoor brandklasse A1 conform EN 13501-1.

Tot 60 minuten brandwerend

Bij speciale eisen zoals brandwerendheid of geluidisolatie gelden veelal andere strikte voorschriften voor opbouw van de totale constructie. R Floorzz Vloerelementen zijn beoordeeld op brandwerendheid van boven naar beneneden tot 60 minuten.

Tot 10dB contact geluid isolerende oplossingen

R Floorzz duo vloerelementen in combinatie met houtvezelplaat hebben een luchtgeluidisolatie tot 15 dB en contactgeluidisolatie tot 10 dB. Deze waarde zijn conform het huidige bouwbesluit.

Geschikt voor Laag Temperatuur Verwarmingsinstallaties

R Floorzz is een voor gefreesde plaat die enkel geschikt is voor ‘laag temperatuur vloerverwarmingssystemen’. De temperatuur van de plaat mag nooit boven de 40 graden Celsius uitkomen.

Top 10 meest gestelde vragen

Hoeveel geluidsreductie haal ik met het R Floorzz duo vloersysteem?

Waar kan ik dit vloersysteem plaatsen?

Kan ik met iedere buisdikte werken?

Kan R Floorzz mij helpen met het installeren van het vloersyteem?

Wat is de oppervlakte hardheid van R Floorzz vloersystemen?

Hoeveel accumulerend vermogen heeft R Floorzz?

Waar kan ik R Floorzz kopen?

Kan ik R Floorzz gebruiken in een badkamer?

Bereken je kosten Vraag offerte aan Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail