Vloerverwarming zand/cement dekvloer

Vloerverwarming dekvloer zand/cement . Waar moet je opletten?

Bij het aanleggen van vloerverwarming op een zand/cement dekvloer  zijn er verschillende onderdelen waarmee je rekening moet moeten houden om een goed functionerend systeem te verzekeren. We behandelen 3 onderdelen:
 1. Voorbereiding
 2. Installatie
 3. Eisen dekvloer
 4. Nazorg

Vloerverwarming aanleggen op zand/cement dekvloer begint bij voorbereiding

droog_systeem_gelegd_bij_project

1. Voorbereiding

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat er voldoende thermische isolatie onder de vloerverwarming ligt. Dit voorkomt dat de warmte naar beneden ontsnapt en zorgt ervoor dat de warmte naar boven, de kamer in, wordt geleid. Daarnaast is het belangrijk om randisolatie langs de muren te plaatsen. Deze randisolatie helpt niet alleen om koudebruggen te voorkomen, maar vangt ook de uitzetting van de dekvloer op, waardoor scheuren en andere beschadigingen worden geminimaliseerd.

Vragen of hulp nodig bij de voorbereiding?

Maak een afspraak

2. Installatie voor vloerverwarming dekvloer

 • Legplan: Volg het legplan van de vloerverwarming nauwkeurig, waarbij je rekening houdt met de aanbevolen buisafstand (meestal 10-15 cm) voor een gelijkmatige warmteverdeling.
 • Bevestiging: Zorg ervoor dat de vloerverwarmingsbuizen goed vastzitten aan het wapeningsnet of de installatieplaten, zodat ze niet kunnen verschuiven tijdens het storten van de  zand/cement dekvloer.
 • Wapening: Overweeg het gebruik van wapeningsnetten om krimp en scheuren in de dekvloer te minimaliseren.
vloerverwarming tackeren amsterdam

3. Eisen voor zand cement dekvloer

 • Dikte: De dekvloer moet een minimale dikte hebben van 5-7 cm boven de buizen om de warmte gelijkmatig te verspreiden en voldoende sterkte te bieden.
 • Mengsel: Gebruik een zand/cement mengsel met de juiste verhouding (meestal 1 deel cement op 4 delen zand) en voeg eventueel kunststof vezels toe om de sterkte en krimpweerstand te verbeteren.
 • Verwerking: Het mengsel moet goed gemengd en homogeen zijn. Gebruik eventueel een vloerenpomp voor een gelijkmatige verdeling van de dekvloer.

4. Nazorg van de zandcement dekvloer

Na het storten is de nazorg van groot belang. De dekvloer moet voldoende uitharden voordat je de vloerverwarming in gebruik neemt. Dit kan variëren van 28 dagen tot zes weken, afhankelijk van de omstandigheden en het gebruikte mengsel. Het is ook cruciaal om de vloerverwarming langzaam op te warmen.

Verhoog de temperatuur dagelijks met vijf graden Celsius om scheuren door thermische spanningen te voorkomen. Zorg er tevens voor dat de dekvloer voldoende droog is voordat je de uiteindelijke vloerbedekking aanbrengt. Meet het vochtgehalte met een hygrometer; de dekvloer mag meestal niet meer dan 2 tot 3 procent vocht bevatten.

Maak een afspraak

Hoe regel ik vloerverwarming in dekvloer?

Het enige dat je hoeft te doen is contact met ons op te nemen en wij doen de rest. We zorgen snel voor een duidelijk en overzichtelijk kostenoverzicht waarmee je verder kunt. En natuurlijk zit je nog helemaal nergens aan vast. En je hebt altijd een keuze: je kunt je vloerverwarming zelf leggen, maar ook laten doen door de professionals van R Floorzz.

Dit is hoe we dat doen bij R Floorzz:

 1. Neem contact met ons op.
 2. Wij regelen in korte tijd jouw vloerverwarming.
 3. Jij kan genieten van warme voeten.

Dus, stuur ons een bericht en regel zonder gedoe je eigen vloerverwarming, natuurlijk zonder onverwachte bijkomende kosten. Dat is de garantie die wij geven zodat je de juiste keuze kunt maken.

Klik snel op onderstaande knop voor meer informatie of laat de kosten van jouw vloerverwarming berekenen door dé vloerverwarming specialisten van Nederland.

Bereken je kosten
Start kosten berekening Start offerte aanvraag Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail