Instructies

De R Floorzz vloerelementen kunnen met standaard handgereedschap worden verwerkt. Zagen kan met een hand-, decoupeer- of cirkelzaag. Afzuigen van stof en het dragen van een veiligheidsbril tijdens het verwerken wordt geadviseerd.  Bevestigen kan met R FLOORZZ schroeven (zelf tappend) of spreidnieten. 

R Floorzz vloerelementen moeten zich tenminste 48 uur hebben aangepast aan het klimaat in de (droge) ruimte waar het verwerkt wordt. Wanneer de platen korte tijd vochtig zijn geweest tijdens en/of na transport, mogen deze alleen worden verwerkt wanneer ze volledig droog zijn. Bij het plaatsen van de R Floorzz vloerelementen mag de gemiddelde relatieve luchtvochtigheid, over de dag gemeten, de RV = 70% niet overschrijden. 

R Floorzz vloerelementen voldoen aan een breed pakket van prestatienormen. Aan alle constructies of afwerkmaterialen die in of aan R Floorzz vloerelementen worden toegepast, dient de leverancier van deze materialen (aannemer of montagebedrijf) ervoor te zorgen dat aan de betreffende constructiedeel eisen conform bouwbesluit wordt voldaan. 

Raadpleeg altijd voordat u begint aan het monteren van R Floorzz de verwerkingsvoorschriften. Deze kunt u downloaden van deze website. 

Voordat u begint
R Floorzz vloerelementen
Afwerken van de R Floorzz vloerelementen
Eindafwerking
Algemeen

Stap 1 Ondergrond

Voor het leggen van R Floorzz Mono vloerelementen is het noodzakelijk dat de onderconstructie egaal, recht, vlak, draagkrachtig en constructief is, zodanig dat de R Floorzz Mono  vloerelementen volledig ondersteund worden en zonder oneffenheden geplaatst kunnen worden. De R Floorzz Mono vloerelementen hebben geen dragende eigenschappen. De  constructieve vloer dient ook droog te zijn en blijven.

Houten vloerconstructies:
Voor het monteren van R Floorzz Mono vloerelementen moet de houten vloer gecontroleerd worden. De vloer moet vlak zijn, volledig ondersteunend en goed bevestigd d.m.v. schroeven. De vloer mag niet inzakken of veren. Waar verbetering nodig zijn dienen die te worden uitgevoerd alvorens de R Floorzz elementen worden gelegd en verwerkt.

Steenachtige vloeren:
Als deze vloer nog restvocht bevat zodanig dat optrekkend vocht nog mogelijk is dient hier een ruim  afdoende (water) afdichtende oplossing te worden aangebracht. Zodanig dat vocht niet kan optrekken naar/in de R Floorzz elementen. Dit geldt voor zowel voor steenachtige  vloeren met kruipruimte alsook voor steenachtige vloeren die rechtstreeks op de ondergrond zijn aangebracht, bijvoorbeeld bij oude gebouwen.

Isolerende onderlagen:
Wanneer er op de constructieve vloer een isolerende laag is aangebracht dient deze laag voldoende drukvast te zijn en voldoende ondersteuning te bieden aan de R Floorzz Mono  vloerelementen. Laat u hierbij adviseren door uw isolatieleverancier. Let hierbij wel op dat de R Floorzz Mono vloerelementen te allen tijde mechanisch bevestigd moeten zijn op de ondergrond. Wanneer deze  mogelijkheid niet bestaat en de vloer zwevend moet zijn dan adviseren wij u te kiezen het R Floorzz Mono systeem. Bij speciale eisen zoals  brandwerendheid of geluidisolatie
gelden veelal andere voorschriften voor de onderconstructie. Vraag
hierover bij uw desbetreffende leverancier of adviseur.

Stap 2 Zorg voor de juiste gereedschappen

Zorg ervoor dat u de juiste gereedschappen heeft wanneer u de klus start:

 1. Cirkelzaag
 2. Stofzuiger
 3. Boven Frees
 4. Rakel vertanding 6-8 mm.
 5. Vlakspaan
 6. Mixer
 7. Hoge smalle mengemmer
 8. Sleuvenfrees
 9. Primer roller
 10. Primerbakje
 11. Tacker
 12. Schroefboormachine
 13. Prikker roller
 14. Water
Bereken je kosten Vraag offerte aan Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail