Droogbouw vloerverwarming: wat, waarvoor en uw voordelen!

Droogbouw vloerverwarming

Wat is droge vloerverwarming? 

Droge vloerverwarming, ook wel droogbouw vloerverwarming genoemd, is een vorm van vloerverwarming waarbij het verwarmingssysteem niet wordt geïnstalleerd in een vochtige ondergrond, zoals beton of mortel. In plaats daarvan wordt het systeem geïnstalleerd bovenop de bestaande vloer, wat betekent dat het droog en gemakkelijk te installeren is.

Dit maakt het een populair type vloerverwarming voor renovatieprojecten of voor gebouwen waar het moeilijk is om toegang te krijgen tot de ondergrond. 

Is dit mogelijk iets voor u thuis?

Vraag offerte aan
Video screenshot
geen_elektrische_vloerverwarming

Vloerverwarming droogbouw, wanneer is het interessant?

Droogbouw vloerverwarming is een goede optie om te overwegen in het geval dat u een renovatieproject aan het plannen bent of wanneer u een nieuwe vloer wilt installeren in een bestaande ruimte, bijvoorbeeld bij een houten ondervloer. Dit type vloerverwarming is gemakkelijk te installeren, omdat het niet vereist dat er wijzigingen worden aangebracht aan de ondergrond, zoals het leggen van beton of mortel.

Bovendien is deze vloerverwarming een energie-efficiënt verwarmingssysteem, omdat de warmte beter kan worden behouden en geleid. Als u twijfelt of het geschikt is voor uw situatie, neem dan contact met ons op. 

Maak een afspraak
droogbouw_vloer_platen_met_isolatie

Welke prijs voor droogbouw vloerverwarming?

Droogbouw vloerverwarming kosten kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte, de efficiëntie van het systeem en de installatiekosten. Het is daarom lastig hier een duidelijk antwoord op te geven. Bij R Floorzz snappen we dat u wilt weten waar u aan toe bent voordat u een keuze maakt. Daarom willen we u de optie aanbieden om vrijblijvend uw kosten te laten berekenen, zodat u een weloverwogen keuze kan maken. Druk op de onderstaande knop om uw kosten te laten berekenen.

Bereken je kosten
vloerverwarming_infrezen_droog_systeem_

Hoe werkt droogbouw vloerverwarming?

Droogbouw vloerverwarming werkt door middel van een prefab verwarmingssysteem dat is geïnstalleerd onder de vloer. Dit kan zowel elektrisch als met de (voorgefreesde) vloerverwarmingsplaten van R Floorzz. De voorgefreesde platen werken hetzelfde als bij een gefreesde ondervloer, met buizen waar verwarmd water doorheen stroomt. De vloerverwarmingsplaten van R Floorzz zijn speciaal ontwikkeld om op elke ondervloer te kunnen. Doordat de platen optioneel al voorgefreesd zijn, is dit vloerverwarmingssysteem gemakkelijk en snel te leggen. Het verwarmde water geleidt naar de vloer waardoor de ruimte opwarmt.

Genieten-van-heerlijk-warme-voeten

Welke vloer kan op droogbouw vloerverwarming?

Er zijn verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor droogbouw vloerverwarming, zoals tegels, houten vloeren, laminaat en vinyl. Het is belangrijk om een vloer te kiezen die geschikt is voor gebruik met vloerverwarming, omdat sommige materialen beter geleiden dan anderen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het soort isolatie dat wordt gebruikt, omdat dit kan beïnvloeden hoe goed de vloer warmte geleidt. Wilt u weten welke vloer goed past bij vloerverwarming? Neem dan contact op, we denken graag met u mee!

Bereken je kosten
droog_systeem_gelegd_bij_project

Kan ik droogbouw vloerverwarming met isolatie combineren?

Ja, het is mogelijk om deze vorm van vloerverwarming te combineren met isolatie. Dit kan helpen om de warmte beter te behouden en om de energiekosten te verlagen. Er zijn verschillende manieren om vloerverwarming en isolatie te combineren, afhankelijk van het soort isolatie dat wordt gebruikt en hoe het wordt geïnstalleerd.

vloerverwarming-droogbouw-amsterdam

Combinatie vloerverwarming en isolatie

Een manier om vloerverwarming en isolatie te combineren is door het plaatsen van isolatie onder de vloerverwarming. Dit kan worden gedaan door middel van een isolatieplaat of -rol die wordt gelegd op de ondergrond voordat de vloerverwarming wordt geïnstalleerd. De isolatie helpt om de warmte te behouden en te geleiden naar de vloer, wat kan helpen om de energiekosten te verlagen.

Een andere optie is om te kiezen voor R Floorzz vloerelementen die al beschikken over isolatie. R Floorzz biedt zowel platen met- als zonder isolatie. Het voordeel van deze laatste optie is dat u zeker weet dat u beschikt over de beste isolatie in combinatie met uw vloerverwarming.

vloerverwarming_bij_project

Wat zijn de voordelen van droogbouw vloerverwarming zonder frezen?

Het betreft een lage opbouw.

  • Het is niet zwaar, waardoor het goed te combineren is met meerdere soorten ondervloeren zoals een houten- of betonnen ondervloer.
  • De platen hebben een isolerende werking, dit heeft een positief effect op je rendement.
  • Het is snel te leggen, al helemaal bij de platen die voorgefreesd zijn.
  • Het is geschikt voor meerdere verdiepingen en appartementen.
  • Het ligt direct onder de vloer, waardoor deze snel opwarmt.

Vraag snel en vrijblijvend een offerte aan!

Vraag offerte aan
Zeer_lage_opbouw

Vloerverwarming droog systeem bij u thuis?

Dat heeft u snel geregeld in 3 simpele stappen:

  1. Neem contact met ons op.
  2. Wij regelen in korte tijd dat uw vloerverwarming geleverd en/of gelegd wordt.
  3. U geniet snel van heerlijke warme voeten.

Maak via onderstaande knop snel een afspraak en laat uw droogbouw vloerverwarming leggen door de vloerverwarmingsspecialisten van Nederland!

Maak een afspraak

Top 10 meest gestelde vragen

Hoeveel geluidsreductie haal ik met het R Floorzz duo vloersysteem?

Waar kan ik dit vloersysteem plaatsen?

Kan ik met iedere buisdikte werken?

Kan R Floorzz mij helpen met het installeren van het vloersyteem?

Wat is de oppervlakte hardheid van R Floorzz vloersystemen?

Hoeveel accumulerend vermogen heeft R Floorzz?

Waar kan ik R Floorzz kopen?

Kan ik R Floorzz gebruiken in een badkamer?

De 7 tips wanneer je vloerverwarming laat installeren

Download hier onze 7 tips wanneer je overweegt vloerverwarming te laten installeren

Bereken je kosten Vraag offerte aan Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail