Vloerverwarming op een houten vloer

wat-kost-vloerverwarming-laten-monteren-bij-R-Floorzz

Vloerverwarming op een houten ondervloer

Vloerverwarming boven op een houten vloer kan ook bij u thuis. Het revolutionaire vloerverwarmingssysteem van R Floorzz vloerverwarming is uitermate geschikt voor houten ondervloeren. Onze innovatieve vloerverwarming noppenplaten zijn ontwikkeld voor een efficiënte verwerking van vloerverwarming in renovatie-, prefab-, chalet- en transformatiebouw. 

Wilt u direct een offerte aanvragen? Klik dan op onderstaande knop!

Vraag offerte aan
Video screenshot
ideaal-voor-een-houten-ondervloer-met-lage-opbouw-mogelijkheden

De voordelen van R Floorzz vloerverwarming platen

Onze noppenplaat vloerverwarming biedt tal van voordelen voor uw houten vloer:

 • Geschikt voor alle ondervloeren
 • Ideaal voor vloerverwarming op constructieve vloeren anders dan standaard
 • Kant-en-klaar geleverd inclusief verwarmingsbuizen en gietmassa
 • Keuze voor zelf monteren of laten monteren door onze monteurs
 • Montage mogelijk in heel Nederland
 • Lage opbouw
 • Snel te monteren
 • Veilig en energiezuinig

Wilt u een offerte ontvangen en weten wat u kan verwachten? Klik dan op onderstaande knop, we doen ons best u zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien!

Vraag een offerte aan
vloerverwarmingplaten-frezen-op-houten-ondervloer

Isolatie en geschikte vloerafwerkingen

Bij vloerverwarming op houten vloeren is isolatie cruciaal. De R Floorzz vloerverwarming platen hebben uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en uw vloer optimaal profiteert van de vloerverwarming.

Qua vloerafwerkingen kunt u kiezen uit verschillende opties, zoals parket, laminaat of tegels. Het is belangrijk om rekening te houden met de warmteweerstand van de vloerafwerking, zodat de vloerverwarming efficiënt werkt.

vloerverwarming-legpatroon-houten-ondervloer

Levensduur, garantie en energiebesparing

R Floorzz vloerverwarmingssystemen zijn ontworpen met duurzaamheid en kwaliteit in het achterhoofd. Ze hebben een lange levensduur en worden geleverd met een garantie op zowel de producten als de installatie. Raadpleeg onze algemene voorwaarden voor meer informatie over garantievoorwaarden.

Dankzij de energiezuinige werking van R Floorzz vloerverwarming kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Vraag offerte aan
project-met-houten-ondervloer-voorzien-van-vloerverwarming

Onderhoud en reparatie

Onderhoud aan het R Floorzz vloerverwarmingssysteem is minimaal. Mocht er toch een probleem optreden, dan staat onze professionele klantenservice voor u klaar om u te helpen bij het oplossen van eventuele problemen. De meest voorkomende problemen zijn eenvoudig te verhelpen, al is het een uitzondering dat er problemen ontstaan.

Vergelijking met andere vloerverwarmingssystemen

Hoewel er geen elektrische vloerverwarming variant wordt aangeboden door R Floorzz, is het belangrijk om te weten dat elektrische vloerverwarming vaak veel duurder is bij grote ruimtes. Onze watergedragen vloerverwarmingssystemen zijn energiezuiniger en kostenbesparend op de lange termijn.

voorbeeld-hoe-te-leggen-op-een-houten-ondervloer

Verschillende uitvoeringen van R Floorzz vloerverwarming platen

R Floorzz vloerverwarming platen zijn beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen:

 • Mono vloerverwarming platen
 • Duo / estrich vloerverwarming platen

De mono vloerelementen bestaan uit één homogene plaat en de duo vloerelementen uit twee platen. Waar nodig met de toevoeging van een plaat houtvezel of minerale wol. Deze estrich vloerverwarming platen zijn ook leverbaar in contactgeluid reducerende geïsoleerde vloerplaten. Lees hier meer over de revolutionaire vloerverwarming platen van R Floorzz!

 

vloerverwarming-bij-houten-balken-gelegd

Noppenplaat vloerverwarming op houten vloeren

Noppenplaat vloerverwarming is een uitstekende optie voor houten vloeren. Het systeem is eenvoudig te installeren en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Noppenplaat vloerverwarming is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten en kan eenvoudig worden aangepast aan uw specifieke wensen.

Wat gaat uw vloerverwarming op houten vloer kosten?

De kosten van vloerverwarming op houten vloeren kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw woning, het type systeem en de montage. Om een nauwkeurige inschatting te krijgen van de kosten, kunt u uw kosten laten berekenen op onze website. Zo maak je zeker weten de goede keuze!

Bereken je kosten
houten-ondervloer-vloerverwarming-oplossingen

Vloerverwarming en houten balken

R Floorzz is niet constructief, maar de R Floorzz vloerverwarming platen kunnen ook worden geïnstalleerd tussen houten balken. Dit is vooral handig bij renovaties waarbij de vloerconstructie bestaat uit houten balken. R Floorzz vloerverwarming is zo ontworpen dat het gemakkelijk kan worden geplaatst tussen de houten balken, waardoor een comfortabele en energiezuinige verwarming van uw woning mogelijk is.

Droogbouw vloerverwarming op houten vloeren

Droogbouw vloerverwarming is een uitstekende keuze voor houten vloeren. Dit systeem heeft een lage opbouwhoogte en is daardoor uitermate geschikt voor situaties waarbij de beschikbare ruimte beperkt is. Droogbouw vloerverwarming van R Floorzz kan eenvoudig en snel worden geïnstalleerd, zonder dat er veel freeswerk of een lange droogtijd nodig is. Ook zijn er platen beschikbaar waar al in gefreesd is. Bezoek onze pagina over droogbouw vloerverwarming voor meer informatie.

Genieten-van-heerlijk-warme-voeten

Geniet ook gemakkelijk en snel van heerlijk warme voeten

Heeft u interesse in R Floorzz vloerverwarming op houten vloeren of wilt u meer weten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige medewerkers. Zij kunnen u voorzien van alle benodigde informatie en u helpen bij het maken van de beste keuze voor uw situatie.

Bij R Floorzz snappen we dat je comfortabel wilt kunnen wonen in een warm huis, zonder last te hebben van koude voeten. Om dat te kunnen heb je vloerverwarming nodig die jou het comfort biedt die je zoekt. Maar natuurlijk ben je ook scherp op de kosten. Dat komt goed uit, want dat zijn wij ook.

Maak een afspraak

Hoe zorg je ervoor dat je altijd warme voeten hebt?

 1. Neem contact met ons op.
 2. Wij leggen de vloerverwarming voor je aan.
 3. Jij kan genieten van warme voeten.

Dus, stuur ons een bericht en regel zonder gedoe je eigen vloerverwarming, natuurlijk zonder onverwachte bijkomende kosten. Dat is de garantie die wij geven zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Veelgestelde vragen

Kan vloerverwarming op elke houten ondervloer geplaatst worden?

In de meeste gevallen kan vloerverwarming op houten ondervloeren geplaatst worden. Het is belangrijk om de conditie van de ondervloer te controleren en ervoor te zorgen dat deze voldoende draagkrachtig en vlak is. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met een van onze experts voor advies.

Is vloerverwarming geschikt voor elke type houten vloer?

Vloerverwarming kan onder verschillende soorten houten vloeren geplaatst worden, zoals parket, laminaat of massief hout. Het is belangrijk om te kiezen voor vloeren met een lage warmteweerstand, zodat de warmte efficiënt kan worden overgedragen.

Wat is de ideale watertemperatuur voor vloerverwarming op houten vloeren?

De ideale watertemperatuur voor vloerverwarming op houten vloeren ligt tussen de 35°C en 45°C. Het is belangrijk om de temperatuur niet te hoog in te stellen om mogelijke schade aan de houten vloer te voorkomen.

Hoe lang duurt het voordat mijn vloerverwarming op houten vloeren op temperatuur is?

Het opwarmen van een vloerverwarmingssysteem op houten vloeren kan enkele uren duren. De exacte tijd is afhankelijk van factoren zoals de isolatie, de dikte van de vloerafwerking en de ingestelde temperatuur. Houd er rekening mee dat vloerverwarming een langzamere opwarmtijd heeft dan traditionele radiatoren, maar dat het een gelijkmatige en comfortabele warmte biedt. Daarbij is het slimmer om het op een constante temperatuur te houden, wel zo efficiënt!

Is het mogelijk om vloerverwarming te combineren met andere verwarmingssystemen?

Ja, het is mogelijk om vloerverwarming te combineren met andere verwarmingssystemen, zoals radiatoren of luchtverwarming. Dit kan nuttig zijn voor ruimtes waar extra verwarming nodig is of om een snellere opwarmtijd te realiseren. Bespreek uw wensen met onze experts om de beste oplossing voor uw situatie te vinden.

legpatroon-vloerverwarming-houten-ondervloer

Hoe kan ik het energieverbruik van mijn vloerverwarming op houten vloeren optimaliseren?

Om het energieverbruik van uw vloerverwarming op houten vloeren te optimaliseren, kunt u de volgende stappen ondernemen:

 1. Zorg voor een goede isolatie van uw woning. Dit helpt om warmteverlies te minimaliseren en de efficiëntie van uw vloerverwarmingssysteem te verbeteren.
 2. Kies voor een houten vloer met een lage warmteweerstand. Dit zorgt voor een betere warmteoverdracht en een lager energieverbruik.
 3. Maak gebruik van een thermostaat om de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk te regelen. Dit zorgt voor een efficiëntere verwarming en helpt energie te besparen.
 4. Overweeg om een warmtepomp te installeren. Warmtepompen zijn energiezuinige systemen die warmte onttrekken aan de omgeving (lucht, water of bodem) en deze gebruiken om uw vloerverwarming te voeden.

Onderhoud van vloerverwarming op houten vloeren

Het onderhoud van vloerverwarming op houten vloeren is over het algemeen minimaal. Het is belangrijk om de aanbevolen watertemperatuur te handhaven en regelmatig te controleren of het systeem goed functioneert. Daarnaast kunt u de volgende stappen ondernemen om de levensduur van uw vloerverwarmingssysteem te verlengen:

 1. Houd uw houten vloer schoon en stofvrij. Stof en vuil kunnen zich ophopen en de warmteoverdracht belemmeren, wat kan leiden tot een hoger energieverbruik en een verminderde efficiëntie van het systeem.
 2. Controleer regelmatig de druk van het vloerverwarmingssysteem en vul indien nodig bij. Een te lage druk kan leiden tot een verminderde warmteoverdracht en het systeem minder efficiënt maken.
 3. Laat uw vloerverwarmingssysteem periodiek controleren door een professional om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te verhelpen.

Conclusie

Vloerverwarming op houten vloeren is een efficiënte en comfortabele manier om uw woning te verwarmen. Het R Floorzz vloerverwarmingssysteem biedt tal van voordelen, zoals een lage opbouwhoogte, snelle montage en energiezuinige werking. Dankzij de verschillende uitvoeringen en installatiemogelijkheden is er voor elke situatie een passende oplossing te vinden.

Wilt u meer weten of vragen kunnen stellen? Maak dan via onderstaande knop een afspraak, zodat we alle tijd hebben om uw vragen te beantwoorden!

Maak een afspraak
De 7 tips wanneer je vloerverwarming laat installeren

Download hier onze 7 tips wanneer je overweegt vloerverwarming te laten installeren

Bereken je kosten Vraag offerte aan Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail