De voordelen van droogbouw vloerverwarming

Waarom zou je kiezen voor het droogbouw vloerverwarmingssystemen van R Floorzz en “niet gewoon gaan slopen” en een nieuwe vloer storten? Dat is een logische vraag. Voordat we daar antwoord op geven is het goed om uit te leggen wat droogbouw vloerverwarming nu precies is. Komt ie:

Droogbouw vloerverwarming is een vorm van vloerverwarming waarbij het verwarmingssysteem niet wordt geïnstalleerd in een vochtige ondergrond, zoals beton of mortel. Droogbouw vloerverwarming zijn gefreesde platen die op iedere ondergrond geplaatst kunnen worden en waar de verwarmingsbuizen in komen te liggen.

Maar wat zijn dan de voordelen vergeleken met andere systemen?

We krijgen vaker deze vraag van onze klanten. In eerste instantie zijn de financiële redenen interessant is om voor droogbouw van R Floorzz te kiezen. Maar droogbouw heeft ook andere voordelen.

De vele voordelen van droogbouw vloerverwarming

Eén van de voordelen is dat de tijd die je in verbouwing zit veel korter is. Op bestaande houten ondervloeren is het meestal mogelijk om R Floorzz droogbouw vloerplaten te monteren. Dit kan op de begaande grond met onze 21 mm dunne R Floorzz Mono vloerplaten, maar ook op verdiepingen inclusief een contactgeluid reducerende laag van meer dan 10 dB. nagelvast of zwevend. Er is van alles mogelijk.

Een ander belangrijk voordeel is dat de warmte – afgifte van R Floorzz droogbouw hoger is dan een zand-/cementdekvloer. Dat maakt R Floorzz droogbouw een duurzaam systeem met hogere energieopname en afgifte. Deze opname en afgifte is meer dan 150 KJ/M3. Zomaar een goede reden om voor R Floorzz te kiezen.

In vergelijking met andere droogbouwsystemen is het verschil dat R Floorzz elementen levert met een verwarmingsbuis diameter van 16 mm. Groot voordeel is dat je zo met een Laag Temperatuur Verwarming (LTV-installatie) kunt werken zoals een warmtepomp. De wetgeving verandert, waardoor je er in de toekomst niet aan ontkomt om met zo’n LTV-installatie te werken. R Floorzz houdt hier nu al rekening mee in bijvoorbeeld de dikte en lengte van de vloerverwarmingsbuis.

Een houten ondervloer heeft misschien een brandwerend nadeel. Met R Floorzz droogbouw heb je ook gelijk een 60 minuten brandwerende oplossing (van boven naar beneden) waardoor je naast een prettig en comfortabel vloerverwarming systeem ook nog eens de brandveiligheid hebt gegarandeerd. Die kun je dus ook optellen bij alle voordelen van droogbouw.

Waarom frezen op de bouw als je ook prefab vloerelementen kunt installeren?

We maken alle elementen van estrich vloerelementen tot en met compleet geprefabriceerde vloeren. De tussenoplossing is werken vanuit standaard vloerelementen die zijn voorgefreesd.

R Floorzz producten worden door onszelf in onze fabriek in Barneveld geproduceerd. De werkvoorbereiding maakt van de door jou aangeleverde plattegronden een leg- en platenplan. We nemen je mee in iedere stap van het project zodat je goed voorbereid aan de klus kunt beginnen.

Met R Floorzz heb je naast vloerverwarmingselementen ook het complete vloerverwarmingssysteem in huis. Want we leveren ook de buis, de verdeler en de egaline zodat daarna direct gewerkt kan worden aan de decoratieve vloer zodat je kunt genieten van het comfort van jouw vloerverwarming.

Voor meer informatie, kijk en lees verder op onze website

 

Start kosten berekening Start offerte aanvraag Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail