Warmtepompen en vloerverwarming: een efficiënte combinatie die voordeel oplevert.

80% stijging verkoop warmtepompen in woningbouw in de eerste helft van 2023:

 

In de eerste helft van 2023 zijn er in de woningbouw meer dan 85.000 warmtepompen verkocht, wat een groei van 80% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Vereniging Warmtepompen handhaaft haar prognose voor het hele jaar 2023 met een groei van 60% naar 170.000 warmtepompen in de woningbouw.

 

Zo geeft het nieuwsbericht van Installatie totaal juli 2023 aan. Voor het volledige bericht klik op: https://www.installatietotaal.nl/news/item/80-stijging-in-verkoop-van-warmtepompen-in-woningbouw-in-eerste-helft-van-2023/

 

Warmtepomp en vloerverwarming

 

We hebben in een eerdere nieuwsberichten aangegeven dat warmtepompen in combinatie met vloerverwarming een hele goede is. Maar vloerverwarming samen met een warmtepomp kan meer dan alleen comfortabele warmte brengen in jouw woning.

 

De toename van de verkoop van warmtepompen is daarom ook goed nieuws. Dat komt in eerste instantie door de voordelen van de warmtepomp zelf ten opzichte van traditionele cv-installaties. Waarom? We leggen het graag aan je uit:

 

Een warmtepomp is uitermate milieuvriendelijk, vooral door de lage CO²-uitstoot. Maar een warmtepomp is ook goed voor je eigen portemonnee. Een warmtepomp verwarmt namelijk jouw woning op lagere temperatuur dan een cv-ketel. Vloerverwarming kan het verwarmde water efficiënter verspreiden dan traditionele radiatoren. Het resultaat? Jouw woning wordt zuiniger verwarmd en dat scheelt echt in de kosten!

 

Verwarmen met een warmtepompsysteem betekent in de praktijk nagenoeg onderhoudsvrij verwarmen. Een warmtepomp is met andere woorden een vrij zorgeloos systeem. Tel daarbij op dat warmtepompen ook een aanzienlijke levensduur hebben, want ze gaan makkelijk meer dan 20 jaar mee.

 

Groot extra voordeel

 

Samen met jouw vloerverwarming heeft de warmtepomp nog een zeer groot voordeel. Een warmtepomp kan, naast warm, ook koud water door de vloerverwarmingsleidingen pompen. Dat betekent dat op warme dagen jouw vloer heerlijk koel aanvoelt. En een koele vloer zorgt voor een aangename lagere temperatuur in jouw woning als dat nodig is. Wat R Floorzz betreft een win-winsituatie: altijd een aangename temperatuur in huis en structureel lagere kosten!

 

R Floorzz heeft alle kennis in huis om jou te adviseren als je overweegt om vloerverwarming te laten aanleggen in combinatie met een warmtepomp. We werken samen met professionele partners voor de installatie van een warmtepomp. Ons uitgangspunt is altijd jouw optimale comfort. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Mail naar info@rfloorzz.nl, vul het contactformulier in op onze website: https://www.rfloorzz.nl/r-floorzz-contactpagina/, of beter nog, bel ons op 0342 – 760 200. We zijn je graag van dienst.

 

 

Start kosten berekening Start offerte aanvraag Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail