Vloerverwarmingsbuis 16mm in je R Floorzz renovatievloer. Wel zo efficiënt!

Vloerverwarming Almere

Vloerverwarming op houten vloer

Wanneer je gaat renoveren, transformeren of prefab bouwen zal je veelal te maken hebben met een houten ondergrond of in sommige renovaties een oude lichte betonvloer waar je niet in kunt frezen. Toch wil je daar vloerverwarming in hebben.

Want, efficiënt en energiebesparend een woning verwarmen of koelen doe je tegenwoordig met een ‘Laag-temperatuur-systeem’. Een warmtepomp is een veel voorkomende warmtebron. Om de woning op een behagelijke temperatuur te krijgen met een dergelijk systeem is het noodzakelijk om zoveel mogelijk oppervlakte te gebruiken om met zo min mogelijk energie per m2 deze temperatuur te behalen.

Upgrade

 

Hiervoor gebruik je dus de vloer. In het geval van renovatie of prefab bouw hebben de meeste vloeren een upgrade nodig om er een vloerverwarming systeem in te kunnen installeren. Het is simpelweg niet mogelijk om cement of beton te gebruiken om over de vloerverwarming buizen te storten. Dit is te zwaar voor een houten constructie en vaak ook voor oude betonnen gebouwen. Bovendien is er vaak ook geen tijd voor. Een dergelijk gestorte vloer heeft een lange droogtijd.

Snelheid en flexibiliteit

Met de R Floorzz vloerensystemen voor renovatie kan dit wel, en bovendien erg snel. Vaak binnen een dag, uit en thuis. Eén van de redenen hiervoor is dat je in een R Floorzz vloerelement kan werken met een buisdiameter van 16mm.

Dit is niet alleen heel prettig voor de warmtepompinstallatie, want een dikkere buis heeft minder weerstand. Maar je hebt ook minder groepen te installeren dan bij een kleinere buisdiameter.

Minder werk dus, en een betere doorstroming van de energie naar de juiste plek. Is een R Floorzz systeem dan dikker in hoogteopbouw? Het antwoord is nee. Integendeel, een R Floorzz renovatie vloer met vloerverwarming buis 16mm is zelfs lager in opbouwhoogte dan tot nu toe verkrijgbaar was.

Hoe dat kan? Vraag het ons maar eens, of kijk op onze website:  https://www.rfloorzz.nl/.

Start kosten berekening Start offerte aanvraag Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail