Mono vloerverwarmingselementen, warmtepomp en een houten vloer

R Floorzz voorziet monumentale woning in Amsterdam van toekomstbestendige vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarming kan geïnstalleerd worden op iedere ondervloer. Dus ook op een houten ondervloer. In eerder berichten op onze website hebben we daar ruimschoots aandacht aan besteed. Maar hoe gaat dat dan in de praktijk? We nemen je mee naar onze hoofdstad:

 

Amsterdam

In Amsterdam hebben we een monumentale woning voorzien van R Floorzz Mono vloerelementen. Een woning met alleen maar houten ondervloeren. Geen probleem voor R Floorzz. We zijn begonnen met een uitgebreid voorbereidend gesprek in de woning zelf. Tegelijkertijd hebben we al het meetwerk gedaan. Met een compleet pakket aan alle voorbereidingsinformatie zijn we aan de slag gegaan met de werkvoorbereiding in onze fabriek.

 

Uitdaging

Op een niet vlakke ondergrond kun je geen vlakke mono vloerelementen installeren. We moesten dus een manier verzinnen om de vloer vlak te krijgen zonder veel vloerhoogte te verliezen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om delen van de vloer te schaven. Dat was precisiewerk, maar is helemaal gelukt. De vloerdelen konden nu compleet en vlak geplaatst worden.

 

Warmtepomp

Op dit moment wordt de woning in Amsterdam verwarmt door een Cv-ketel met radiatoren. De vloerverwarming van R Floorzz gaat die radiotoren vervangen. Maar in de toekomst wil de eigenaar van de woning de Cv-ketel gaan vervangen door een warmtepomp (LTV-installatie). Bij de installatie van de vloerverwarming is daarom gelijk een verdeler gekozen die eenvoudig en zonder al te veel kosten aan te passen is voor een warmtepomp. Zeer toekomstbestendig dus.

 

Logistiek

Logistiek is in Amsterdam altijd een uitdaging. Het is zaak om zo snel mogelijk op locatie alle vloerdelen op de juiste plaats te hebben. In de voorbereiding in Barneveld is daar al rekening mee gehouden. Alle pakketten worden vooraf heel goed gelabeld zodat de verdeling, met een platenlift in de woning zo geregeld was. Snel en efficiënt.

 

Installatie en afmonteren

Alle mono vloerelementen voor de hele woning zijn door de vloerspecialisten van R Floorzz binnen 1 dag gelegd. Op dag 2 is het complete systeem verder geïnstalleerd en afgemonteerd met de verwarmingsbuizen en de verdeler. Met de R Floorzz gietmassa zijn de verschillende vloeren vervolgens dicht gegoten. Na 48 uur drogen kon vervolgens de egaline op de vloeren worden aangebracht om er, als laatste stap, er een houten vloer op te laten monteren.

 

Werken op de vierkante millimeter

Met de vloerelementen van R Floorzz is het mogelijk om dichter op de wand vloerverwarming aan te leggen. Dat komt doordat we alles tot op de millimeter voorbereiden in onze fabriek in Barneveld. We leveren maatwerk tot in de kleinste hoekjes. Het grote voordeel: geen schade aan wanden of vloer door een machine, maar goed voorbereide vloerelementen die gemakkelijk te installeren zijn.

 

Wil jij ook genieten van vloerverwarming en alle voordelen ervan?

Natuurlijk wil je dat? En wij regelen alles. Neem snel contact met ons op en laten we bespreken op welke manier we je het beste kunnen helpen. Bel met 0342 – 760 200, stuur een mailtje naar contact@rfloorzz.nl of vul het contactformulier op onze website in.

Bereken je kosten Vraag offerte aan Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail