In gesprek met de mensen van R Floorzz. Maak kennis met Mark van der Steen

Om R Floorzz en de medewerkers beter te leren kennen gaan we met ze in gesprek. In deze eerste editie spreken we met Mark van der Steen, sinds 2021 CCO van R Floorzz.

R Floorzz is een jong en energiek bedrijf met ambitieuze medewerkers. R Floorzz levert totaaloplossingen voor vloerverwarming. Hoe je ook woont, van welk materiaal jouw ondervloer ook gemaakt is, R Floorzz levert vloerverwarmingsoplossingen waar jij lekkere warme voeten van krijgt.

R Floorzz levert compleet en op maat, of R Floorzz regelt het monteren en installeren. De keuze is aan jou.

We drinken een kop koffie in een horecagelegenheid in Woudenberg. Even weg van kantoor, op weg naar een project in Amerongen. Mark van der Steen, CCO van R Floorzz, is van ’s ochtends vroeg tot ver in de dag druk met R Floorzz. Zijn commitment aan ‘zijn’ bedrijf is hoog. We starten ons interview bij het begin van zijn carrière bij dit mooie bedrijf uit Barneveld:

Mark, je werkt ondertussen 1,5 jaar bij R Floorzz. Met welke ambitie en inzet ben je destijds begonnen bij dit bedrijf uit Barneveld? Waarom ‘in de vloerverwarming’ en waarom R Floorzz?

“Omdat Jan-Willem van Raaij mij vroeg” begint Mark lachend zijn antwoord. “Maar vooral omdat

R Floorzz een start-up bedrijf is. Een bedrijf bouwen dat er nog niet is. Van scratch af aan. Een daarin vind ik het leuke het ondernemerschap, innovatie, veel initiatief moeten nemen en iets doen wat er niet is” dat vind ik gaaf om te doen. “Bouwen aan de toekomst met als doel om de vloerverwarming specialist van Nederland te worden. Eigen fabricage in Nederland, en daarbij dus van productie tot montage zelf kunnen laten doen”.

R Floorzz is een allround vloerverwarming bedrijf. Maar er zijn in NL en in de regio veel meer vloerverwarming bedrijven. Waarin verschilt R Floorzz van alle andere vloerverwarming bedrijven? Waarom kunnen opdrachtgevers het beste kiezen voor R Floorzz?

“Omdat wij alles zelf produceren in onze fabriek in Barneveld. R Floorzz is de complete vloerverwarmingsleverancier van Nederland. Dat betekent dan wij naast produceren en leveren ook de montage verzorgen. Waarbij we bij het technische gedeelte” zo vervolgt Mark zijn antwoord, “constant kijken naar onze producteigenschappen en deze verbeteren naar de 2.0 versie. Buis 16 mm is daarin heel belangrijk, deze zorgt met name voor de mogelijkheid tot aansluiten aan een warmtepomp. Dit in combinatie met een lage opbouwhoogte. Die specificatie heeft verder niemand in Nederland. Daarin zijn we uniek. Dus als antwoord op de vraag ‘waarom moeten klanten kiezen voor R Floorzz’ is dat absoluut buis 16 mm en de lage opbouwhoogte. Dat heeft alles te maken met de flow in de buis waardoor je perfect een warmtepomp hierbij kunt aansluiten. De combinatie met een warmtepomp is dus zo gelegd.

Jij bent vanuit jouw werkverleden enorm ‘sales’ gedreven. Is die gedrevenheid jouw absolute toegevoegde waarde voor R Floorzz?

“Ja” volgt de directe reactie van Mark. “En dat komt doordat ik de klant altijd centraal stel. Ik vind het ontzettend belangrijk om altijd vanuit de klant te kijken. Mijn toegevoegde waarde is dat ik kijk waar de klant heen wil. Wat is zijn vraag en hoe kunnen we daar invulling aan geven. Dat geldt voor de plussen en de minnen. Daarnaast ben ik altijd en 100% transparant. Want, als je dat niet zou doen komt het op enig moment toch uit. Dat is absoluut niet mijn stijl en dus werk ik ook niet zo. We werken dus ook volgens het ‘duidelijkheid vooraf én geen verrassingen achteraf principe’. De klant weet altijd helemaal wat hij of zij krijgt.

Even over jou zelf: Mark van der Steen, Netwerker en Commercieel directeur, zo staat er op jouw LinkedIn profiel (https://www.linkedin.com/in/markvandersteen/). Maar wie is Mark verder, laat onze lezers eens kennismaken met de man achter de netwerker en CCO. Verliefd, verloofd, getrouwd? Kinderen, hobby’s? Wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent?

Mark: “Ik ben ontzettend verliefd op Carolien. Samen hebben twee prachtige kinderen van vijf en zeven en woonachtig in Amersfoort. En als ik niet werk sta ik graag op het voetbalveld met mijn zoon. Ik hou van nieuwe dingen, nieuwe uitdagingen. Daarom ben ik onlangs gestart met een KNVB-opleiding tot pupillentrainer. Daarnaast komt het mooie weer er weer aan, dus kunnen we er weer lekker met de caravan op uit. Tel daar lekker eten bij op en mijn vrije tijd is lekker gevuld.

Maak de volgende zin af: ‘Als ik één dag minister-president van Nederland zou zijn, dan zou ik…’

“Nederland wat liever maken” is het resolute antwoord van onze CCO. “We zijn allemaal zo fel en zo intolerant. Veel gezeur en gedoe. Laten we wat liever voor elkaar zijn, dat zou mijn inzet zijn”.

Terug naar R Floorzz waarmee jij vanuit jouw rol ambitieus aan de weg timmert. Wat zijn jouw (commerciële) plannen vanuit jouw rol als CCO op de korte, middellange en langere termijn met R Floorzz? Waar wil je met jouw bedrijf staan over 1 jaar? En over 3 tot 5 jaar?

“Dé fabrikant en toeleveringsleverancier van vloerverwarmingselementen en systemen zijn. Dat is de ambitie vanaf de start geweest en daar werken we iedere dag hard aan”. Waarop Mark zijn antwoord verder toelicht: “Over een jaar, dan wil ik over onze drie kanalen: prefab, waar we al honderden woningen per jaar voorzien van een prefab vloerverwarming systeem. Als ik kijk naar de handel zou ik heel graag vanuit onze eigen productie toeleverancier zijn aan handelaren, maar ook aan de consument, aannemer en de afbouwer. En als derde kanaal, de montage, wil ik een betrouwbare partner zijn, met capaciteit die goede vloerverwarming levert voor prima tarieven aan montagebedrijven”.

“Dus, kort samengevat wil ik stabiliteit creëren binnen ons bedrijf. Een goede basis leggen om op verder te bouwen. Ik wil onze producten verder ontwikkelen en ik wil verder verduurzamen. Het komende jaar ga ik hard aan de slag met het verduurzamen van alles wat we als R Floorzz doen. Maar het belangrijkste misschien wel, verdere bekendheid creëren van ons bedrijf en onze mogelijkheden”.

Hoe zie jij de toekomst van de vloerverwarming in zijn algemeen? Is vloerverwarming nog steeds een groeimarkt?

“Vloerverwarming is zeker een groeimarkt” geeft Mark overtuigend aan. “We weten allemaal niet hoeveel het is, maar wat we weten is dat het heel veel is. We weten dat er nog heel veel in de verduurzaming zit. Vloerverwarming kan niet ontbreken als je gebruikmaakt van een warmtepomp. Daar gaat R Floorzz dus is mee, en daar ontwikkelen we ons ook verder in. Verduurzamen, ontwikkelen en uitbreiding van assortiment’. We moeten mee in die ontwikkeling”.

“Ook vloerverwarming op houten vloeren is een groeimarkt. Die uitdagingen zijn heel groot. Alle oudere woningen die naar vloerverwarming willen, ook daar ligt een groot deel van onze markt. Kijken we naar prefab, wordt die markt ook alleen maar groter. We gaan steeds meer prefab produceren. We gaan weer meer met hout bouwen, de markt gaat ook steeds meer verduurzamen. Voor R Floorzz liggen daar allemaal kansen, en daar zijn en gaan we verder mee aan de slag.

Kan vloerverwarming een rol spelen in de grote energievraagstukken waar we ons allemaal goed van bewust zijn? Op welke manier kan vloerverwarming zorgen voor vermindering van gebruik van energie?

“Voornamelijk de zuinigheid van de systemen en de verduurzaming” aldus Mark. “Vloerverwarming is bij goed gebruik zuiniger dan radiatoren. Want wat doen we bijvoorbeeld met radiatoren? We komen thuis, zetten de verwarming aan. We gaan weg en we zetten alles uit. Als je huis al goed geïsoleerd is, is dat helemaal niet nodig en met vloerverwarming al helemaal niet. Neem je vloerverwarming met een warmtepomp wordt het nog beter. De pomp staat al 24 uur per dag aan, waardoor de verwarmingsbuizen altijd lekker warm blijven. Zuiniger wordt het niet”.

Je werkt nu in een relatief klein team bij R Floorzz. Je maakt gebruik van eigen mensen en inhuur voor de installatie van vloerverwarming. Wat zijn de toekomstplannen op het gebied van groei van

R Floorzz, en ligt daarbij de focus op innovatie en productie of op installatie en oplevering?

“Inhuur montage doen we met een vaste partner. Zoals we naast onze eigen mensen alle inhuur met vaste partners doen trouwens. Met iedereen hebben we hele duidelijke afspraken gemaakt, omdat het gaat om de kwaliteit die wij leveren aan onze klanten. Wederom omdat de klant centraal staat, in alle facetten van het project”.

“Innoveren is, naast productie en montage, altijd belangrijk en is blijvend. Maar als je kijkt naar dat wat wij heel goed kunnen, namelijk een heel mooi product maken dat door iedereen geïnstalleerd kan worden. En dat willen we. Het is een ontzettend toegankelijk systeem, en daarmee dus ook de belangrijkste ambitie die we hebben: Het vloerverwarmingssysteem van Nederland dat iedereen kan installeren”.

Afsluitend beste Mark, is er nog iets dat jij de lezers graag wil vertellen over jou, jouw bedrijf of de toekomst van R Floorzz?

Mark: “We vinden het altijd leuk om te laten zien wat we allemaal aan het doen zijn. We zijn voor robotiseren en het lokaal houden. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, robotiseren is een wereldwijde ontwikkeling terwijl wij de handel graag in Nederland houden. Maar in mijn optiek kunnen deze twee zaken prima samengaan. Zolang onze klanten er maar van kunnen profiteren”.

 

 

Bereken je kosten Vraag offerte aan Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail