R Floorzz concept

Vloerverwarming kosten

Waarom R Floorzz vloerelementen?

R Floorzz vloerelementen zijn uniek en speciaal ontwikkeld voor een efficiënte verwerking van vloerverwarming in renovatie-, prefab-, chalet- en transformatiebouw. Wat zijn de voordelen van het R Floorzz vloerverwarming systeem: 

  • Geschikt voor alle ondervloeren;
  • Ideaal voor vloerverwarming op houten ondervloer;
  • Kant-en-klaar geleverd inclusief verwarmingsbuizen en Gietmassa;
  • Kiezen voor zelf monteren of laten monteren door onze monteurs;
  • Montage mogelijk in heel Nederland;
  • Lage opbouw;
  • Snel te monteren;
  • Veilig en energiezuinig. 

R Floorzz vloerverwarming is toepasbaar op iedere ondergrond, maar ook speciaal ontwikkeld voor vloerverwarming op houten ondervloer. Bij de montage van R Floorzz vloerelementen is rekening gehouden met zo min mogelijk freeswerk en zo kort mogelijke droogtijd. Hierdoor is het mogelijk een woning in één dag te voorzien van een complete vloerverwarming. 

Alle producten van R Floorzz worden geproduceerd in Nederland. De vloerelementen worden gemaakt in onze eigen fabriek in Barneveld. R Floorzz vloerelementen zijn beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: 

  • Mono vloerelementen;
  • Duo vloerelementen. 

De mono vloerelementen bestaan uit één homogene plaat en de duo vloerelementen uit twee platen. Waar nodig met de toevoeging van een plaat houtvezel of minerale wol. 

Voor een uitgebreidere toelichting op de Mono en Duo vloerelementen, bekijk hieronder wat deze twee verschillende elementen van elkaar onderscheidt en wat de verschillende toepassingsgebieden zijn. 

Mono vloerelementen

R Floorzz Mono vloerelementen zijn prefab droogbouw vloersystemen voor vloerverwarming. Het R Floorzz Mono vloerelement bestaat uit één R Floorzz plaat met brandklasse A1. De R Floorzz vloerelementen zijn speciaal ontwikkeld voor een efficiënte verwerking van vloerverwarming in de renovatie, transformatie en prefab bouw. R Floorzz Mono vloerelementen zijn sterk, drukvast, brandwerend en warmte accumulerend. Door de verschillende te frezen patronen en mogelijkheid voor verschillende buisdiktes is er voor ieder installatietype een oplossing. R Floorzz is geschikt voor alle buisdiktes tot 16 mm buis. Hierdoor is R Floorzz zeer geschikt voor LTV-installaties. 

Toepassing
De R Floorzz Mono vloerelementen worden toegepast op houten vloeren waar het vloerelement bevestigd kan worden aan de houten onderconstructie in bijvoorbeeld chalets, woningen met renovatievloeren en houtskeletbouw. 

Vloerverwarming uit eigen fabriek

Duo vloerelementen

R Floorzz Duo vloerelementen zijn speciaal ontworpen voor het upgraden van oude vloeren in de renovatie en transformatie bouw. Daarbij zijn ze zeer geschikt voor het installeren van vloerverwarming en wordt gelegd als zwevende ondervloer. Het Duo vloerelement is specifiek geschikt voor renovatie van oude houten vloeren of vloeren waar een gering gewicht, een lage opbouwhoogte en drukvastheid een belangrijke rol spelen. Het R Floorzz Duo vloerelement bestaat uit twee R Floorzz platen met een brandklasse A1. Ze worden fabrieksmatig aan elkaar verlijmd met een liplas van 50 mm. Het R Floorzz Duo vloerelement kan desgewenst aan de onderzijde fabrieksmatig worden voorzien van (diverse soorten) isolatiemateriaal voor aanvullende wensen en eisen die worden gesteld aan de vloer. Denk daarbij aan bijvoorbeeld goede contact geluidsisolerende, brandwerende of thermische eigenschappen. 

Toepassing
Duo vloerelementen van R Floorzz worden toegepast in gebouwen met verschillende ondervloeren waar een geluidsvraagstuk is en een brandeis van 60 minuten (EI) wordt gevraagd. Daarnaast zijn Duo vloerelementen uitermate geschikt om te verwerken op egalisatiekorrels. Deze worden toegepast bij bijvoorbeeld oneffenheden in de vloer of schuin aflopende vloeren.