Keurmerken

R Floorzz vloerverwarming elementen zijn gemaakt van een speciaal ontwikkeld plaatmateriaal dat exclusief wordt gebruikt voor en door R Floorzz. Zowel de gefreesde plaat als de dekplaat zijn van hetzelfde exclusieve materiaal.

Dit materiaal kent meerdere eigenschappen die uitermate geschikt zijn voor een hoogwaardig vloerelement. Ons exclusieve materiaal:

  • Is stootvast;
  • Kan tegen een spat water;
  • Heeft een hoge puntbelasting en druksterkte;
  • Heeft een goede geleiding, verdeling en accumulatie van energie;
  • Is van gering gewicht vergeleken met gips.

R Floorzz vloerelementen laten zich gemakkelijk zagen, nieten en schroeven. Losse platen met een kleinere diktemaat dan 12 mm kunnen zelfs met een stanleymes op maat worden gemaakt.
De R Floorzz vloerelementen hebben uitstekende eigenschappen voor verwarming en koeling van uw vloer.

Daarnaast hebben de R Floorzz vloerelementen de volgende keurmerken:

BRANDWERENDHEID

R Floorzz vloerelementen zijn breed toepasbaar en hebben goede brandwerende eigenschappen.  

R Floorzz vloerelementen zijn getest bij Efectis en zijn onbrandbaar volgens brandklasse A1 (NEN 13501-1). Het gemonteerde R Floorzz vloersysteem (inclusief buis) met gietmassa of dekplaat is 60 minuten brandwerend, wat betekent dat u aan de meest gestelde normen voldoet. 

De brandwerendheid van R Floorzz is beoordeeld van boven naar beneden. Deze methode wordt vooral gevraagd in appartementen en andere bouwprojecten zoals houtskelet. Hiermee monteert u met het R Floorzz vloersysteem een gedegen maar vooral veilig systeem. 

 U hoeft geen extra aanpassingen te doen om de brandwerendheid van boven naar beneden, maar alleen R Floorzz maar toe te passen zoals het bedoeld is. 

 Meer weten over brandwerendheid? Neem dan contact met ons op. 

GELUIDSREDUCTIE

Regelmatig krijgen we de vraag of wij net zo’n goed product hebben als gips gebonden producten. Het antwoord hierop is duidelijk: ‘Ja, dat hebben wij’. 

De R Floorzz Duo vloerelementen met houtvezelplaat hebben een geluidsreductie van 10 dB contactgeluid en 15 dB luchtgeluid. Hiermee is de geluidswerendheid van R Floorzz Duo vloerelementen beter dan vele andere oplossingen met gips in combinatie met vloerverwarming. 

Met R Floorzz Duo vloerelementen is het niet nodig om voor contactgeluidreductie het plafondsysteem aan te passen in tegenstelling tot vele andere oplossingen. 

Voor het reduceren van luchtgeluid is het belangrijk dat de vloer goed afgesloten wordt. Dit kunt u doen met onze R Floorzz vloerelementen. Wij adviseren u voor reductie van luchtgeluid meer voorzieningen te treffen in uw woning of werkomgeving. 

Meer weten over geluidsreductie? Neem dan contact met ons op. 

WARMTE ACCUMULATIE

De R Floorzz Duo vloerelementen hebben een hoge opslagcapaciteit voor energie. Daardoor heeft de vloer een hoog comfort als het gaat om spreiding van de warmte. Warmteaccumulatie betekend ‘het opslaan van energie in een medium’. Het doel is deze energie op een later tijdstip weer af te staan. Het hoofddoel van warmteaccumulatie is om bij te dragen aan een energiezuinig gebouw.  

Warmteaccumulatie is dus een proces. Een proces van opslaan en afstaan van energie. De R Floorzz Duo vloerelementen hebben een groot accumulerend vermogen in vergelijk met gipsachtige plaatmaterialen. Dit vermogen is helemaal groot vergeleken met synthetische materialen zoals EPS en XPS en de daarbij horende warmtegeleidende metalen vleugel lamellen. Deze laatstgenoemde materialen hebben weliswaar een hoge geleiding, maar bijna geen accumulerend vermogen. 

De warmtecapaciteit van de R Floorzz Duo vloerelementen is 1501 kJ/m3∙K. De opslag en afgifte capaciteit van energie van de R Floorzz Duo vloerelementen is daarmee 10 à 15% hoger dan andere materialen die verkrijgbaar zijn voor hetzelfde toepassingsgebied in de vloer- en wandverwarming in de droogbouw vloerverwarming. Een hogere opslagcapaciteit en daarmee een hogere capaciteit om energie gelijkmatig af te staan op de plek waar dat nu juist de bedoeling is, geeft aanzienlijk meer comfort in uw woon-, leef- of werkomgeving. 

Meer weten over warmteaccumulatie? Neem dan contact met ons op. 

DRUKSTERKTE

De R Floorzz Duo vloerelementen hebben een hoge drukvastheid. In vergelijking met andere materialen voor ondervloeren zoals gipsvezelplaten of synthetische materialen zoals EPS of XPS zijn de R Floorzz waarden in drukvastheid veel hoger en daardoor hoogwaardiger voor uw vloer.  

Ter vergelijking: gips gebonden vloerplaten hebben een gemiddelde oppervlakte hardheid tussen de 13 en 15 mm. R Floorzz Duo vloerelementen hebben een oppervlakte hardheid van 6 – 6.5 mm volgens de NEN 520. De Brinell hardheid van het R Floorzz materiaal bedraagt 48N/mm2. Bij gipsvezelplaat is dit 30N/mm2.  

R Floorzz Duo vloerelementen zijn hierdoor bijna tweemaal zo sterk vergeleken met andere materialen. Een belangrijke en waardevolle eigenschap voor een vloer waar dagelijks op wordt geleefd en/of gewerkt. 

Meer weten over druksterkte? Neem dan contact met ons op.