Dit zijn de voordelen

Voordelen bij verwerking

 • Droogbouw systeem, minder wachttijd
 • Zeer geschikt voor renovatie, prefab en transformatie projecten
 • Geschikt voor houten vloeren op begane grond maar ook verdiepingsvloeren
 • Minder freeswerk op de bouwplaats
 • Minder stof op de werkplek
 • Lage opbouwhoogte
 • Geschikt voor 14 mm en 16 mm vloerverwarmingsbuis
 • Grotere verwarmingsgroepen, minder verdelers

Droogbouw systeem, minder wachttijd

R Floorzz vloerelementen legt u direct op de ondervloer en kunt u afdekken met de R Floorzz dekplaat. Door gebruik te maken van de dekplaat kunt u direct beginnen met het leggen van uw decoratieve vloer.

Uw decoratieve vloeren leverancier dient de vloer altijd met eigen vakkennis te controleren alvorens de decoratieve vloer wordt verwerkt.

Zeer geschikt voor renovatie, prefab en transformatie projecten

R Floorzz vloerelementen zijn prefab droogbouw vloersystemen voor vloerverwarming. De R Floorzz vloerelementen zijn speciaal ontwikkeld voor een efficiënte verwerking van vloerverwarming in de renovatie, transformatie en prefab bouw.

Geschikt voor houten vloeren op begane grond maar ook verdiepingsvloeren

R Floorzz vloerelementen zijn prefab droogbouw vloersystemen voor vloerverwarming. Met R Floorzz mono en duo vloerelementen kunt u direct beginnen met het installeren van vloerverwarming. U hoeft niet meer in deze platen te vrezen of uw ondergrond te bewerken om de vloerverwarming aan te leggen.

Minder freeswerk op de bouwplaats

Door de verschillende patronen en mogelijkheid voor verschillende buisdiktes is er voor ieder installatietype een oplossing. R Floorzz vloerelementen worden aangeleverd in verschillende patronen, waardoor u met een legplan zonder te vrezen uw vloerverwarming kunt installeren. R Floorzz is geschikt voor tot 16 mm. buisdiktes.

Minder stof op de werkplek

Doordat R Floorzz in de fabriek wordt gefreesd en op de bouwplaats wordt aangeleverd met verschillende patronen is het nagenoeg niet nodig om te vrezen. Het is enkel nodig om de R Floorzz in slepend verband te leggen, waardoor u een aantal platen dient te zagen.

Lage opbouwhoogte

R Floorzz kent een opbouwhoogte vanaf 31 mm. Deze opbouwhoogte is laag in vergelijking met leveranciers van vloerverwarmingselementen.

Geschikt voor 14 mm en 16 mm vloerverwarmingsbuis

Door de verschillende patronen en mogelijkheid voor verschillende buisdiktes is er voor ieder installatietype een oplossing. R Floorzz is geschikt voor tot 16 mm. buisdiktes. Hierdoor is R Floorzz zeer geschikt voor Laag Temperatuur Verwarming (LTV) installaties.

Grotere verwarmingsgroepen, minder verdelers

R Floorzz is geschikt tot buisdikte 16 mm. Door gebruik te maken van grotere diameter buizen heeft u minder groepen nodig en mogen deze groter zijn dan bijvoorbeeld gebruik te maken van diameter 12 mm. buizen.

Voordelen product eigenschappen

 • Tot 15% hogere energie opname en afgifte
 • Dubbele oppervlakte hardheid conform EN 520
 • Brandklasse A1 conform EN13501-1
 • Tot 60 minuten brandwerend
 • Tot 10dB contact geluid isolerende oplossingen
 • Geschikt voor Laag Temperatuur Verwarmingsinstallaties

Tot 15% hogere energie opname en afgifte

De warmte afgifte van de R Floorzz vloerelementen hebben door de unieke eigenschappen een uitstekende warmte afgifte en zijn erg geschikt voor Laag Temperatuur Verwarming (LTV). De afgifte wordt vaak per m² aangeduid. De afgifte van de diverse R Floorzz systemen ligt ongeveer tussen de 86 en 160 Watt per m². De uiteindelijke afgifte is afhankelijk van uw installatie en isolatie van uw woning of gebouw.

Dubbele oppervlakte hardheid conform EN 520

De R Floorzz vloerelementen hebben een hoge drukvastheid. In vergelijking met andere materialen voor ondervloeren zoals gipsvezelplaten of synthetische materialen zoals EPS of XPS zijn de R Floorzz waarden in drukvastheid veel hoger en daardoor hoogwaardiger voor uw vloer. Ter vergelijking: gips gebonden platen of elementen hebben een gemiddelde oppervlakte hardheid van tussen de 13 en 15mm. R Floorzz vloerelementen hebben een oppervlakte hardheid van 6 – 6.5mm volgens de EN 520. De Brinell hardheid van het R Floorzz materiaal bedraagt 48N/mm², bij gipsvezelplaat is dit maar 30N/mm². R Floorzz vloerelementen zijn hiermee bijna twee maal zo sterk ten opzichte van andere materialen. Een belangrijke eigenschap voor een vloer waar dagelijks op wordt geleefd en of gewerkt.

Brandklasse A1 conform EN13501-1

R Floorzz vloerelementen zijn onbrandbaar en hebben hierdoor brandklasse A1 conform EN 13501-1.

Tot 60 minuten brandwerend

Bij speciale eisen zoals brandwerendheid of geluidisolatie gelden veelal andere strikte voorschriften voor opbouw van de totale constructie. R Floorzz Vloerelementen zijn beoordeeld op brandwerendheid van boven naar beneneden tot 60 minuten.

Tot 10dB contact geluid isolerende oplossingen

R Floorzz duo vloerelementen in combinatie met houtvezelplaat hebben een luchtgeluidisolatie tot 15 dB en contactgeluidisolatie tot 10 dB. Deze waarde zijn conform het huidige bouwbesluit.

Geschikt voor Laag Temperatuur Verwarmingsinstallaties

R Floorzz is een voor gefreesde plaat die enkel geschikt is voor ‘laag temperatuur vloerverwarmingssystemen’. De temperatuur van de plaat mag nooit boven de 40 graden Celsius uitkomen.

Bereken je kosten Vraag offerte aan Maak een afspraak Bel 0342 760 200 Stuur een mail